Sve Eng

Kursprogram

Vi håller löpande kurser i Stockholm (innerstan), i Göteborg och Malmö, för privatpersoner, företag och butiker/kedjor. Under 2015 utökar vi våra kurser till nya orter. Vi kommer gärna och håller kurser på andra orter vid önskemål. Dock krävs minst 8 deltagare. Kontakta oss för en offert och önskat datum.

För dig som är privatpeson är det lättast att börja med att titta i vårt kursprogram under Kalendarium. Därefter kan du enklast anmäla dig till oss via epost info@surprisehouse.se  och ange vilken kurs du vill gå. Anmälan är bindande och kursen ska betalas senast 7 dagar före kursdatum via vårt bankgiro .
Vill du betala i samband med kursen måste du ange det i anmälan. Får du förhinder kontakta oss i god tid så att vi kan boka om dig till ett annat datum. Anmälan och frågor epostar du till: info@surprisehouse.se.

Kurser i presentinslagning

Steg 1 (grundkurs) 
Här går vi igenom grundläggande tekniker för hur man måttar och får pappret att räcka längre och grundläggande japanska viktekniker. Du får även lära dig några japanska inslagningstekniker, för platta, hårda och mjuka paket och hur du slår in en flaska på ett kul sätt. Vi visar också tips på vad du kan göra dekorationer av spill och hur du kan dekorera paketen mer personlig. Utb material i form av papper, band och snören ingår.

Steg 2 (påbyggnadskurs) 

Nu när du övat en del får du här lära dig lite mer avancerade inslagningstekniker som runda burkar, fler flasktekniker, vika din egen presentpåse, slå in manliga paket, skjortor med slips, en tetra och lite till. Du får även lära dig att göra fina rosetter av sidenband.

Steg 3 (förädlingskurs) 
För dig som gått steg 1 och steg 2 genomför vi 1-2 gånger per termin Steg 3 kurser. Vi rekommenderar att man har gått de första två stegen. På Steg 3 kursen får man lära sig att klä in en (sko-) kartong till en fin presentkartong, göra en vinflaska med en klänning eller en mer manlig med en fluga, fler kreativa idéer med spillbitar till tetran, lära dig att göra en snedvikning på paket, göra frackkragar, fiskbensvikning och vi introducerar dig till användningen av cellofan.

Blandade kreativa kurser - nya för 2015

Göra olika presentkorgar 
Detta är ny kurs som vi smyglanserat men testar att genomföra under våren 2015. Det blir allt vanligare att man ger bort upplevelser och saker man kan konsumera och vad är då bättre än att kunna förpacka dessa gåvor på ett kul och kreativt sätt i olika presentkorgs/ presentlådearrangemang. Ett sätt som är betydlit vanligare i t ex USA och England. På den här steg 1 kursen får du en introduktion till hur du kan förpacka korgar/lådor, lära dig om materialval, sizzel, lära dig göra rosetter och dekorationer, hur du arbetar med cellofan och lite tips på hur du kan göra sådana här presenter till kvinnor, män, barn, dop etc. Maila oss för intresse (ej bindande) så återkommer vi med datum. Kursen blir i strax innan påsk.

Servettbrytning, grundkurs
Vi har under åren fått frågor om vi kan hålla kurser i servettbrytning och planerar att hålla en kurs i detta under hösten. Är du intresserad, maila oss och anmäl dig. Först kursen är 9 feb 2015 i Stockholm. Detta är en grundkurs där du får lära dig vilka material som är lämpliga, stärka/press samt ett 10 -tal olika brytningar. Pris 295 kr/ pers exkl. matr.

Furoshiki, grundkurs

Den japanska (och nu så aktuella eco wrapping trenden), att slå in gåvor i tyger och sjalar, kallas furoshiki och bojagi på koreanska. Vi lär ut grunderna och olika tekniker, som Lotus tekniken, Orkidé tekniken, hur man slår in runda saker, platta saker och 1 och 2 flaskor samt hur du gör en mycket fiffig väska. Maila oss för intresse så genomför vi kursen under våren 2015.

Kurser i kortmakeri och scrapbooking

Grundkurs i kortmakeri 
Vi lär dig grunderna i hur man gör sina egna kort, olika tekniker och metoder. Du får lära dig att göra personliga kort för olika tillfällen med tekniker, som motivstämplig, sk embossing, använda mönstersaxar, akvarellpennor, göra ramar, testa chipboards, blommor och brads. På denna steg 1 kurs får du lära dig att göra fyra-fem olika kort. I kursavgiften ingår matr, varav du får ta hem en del. Detta är en jätterolig kurs och du lär dig på enkla fiffiga tips.


>