Sve Eng

Presentinslagningar - tips och inspiration

Här får du dels generella tips på hur du kan slå in paket till olika mottagare men också särskilda 

tips för olika aktuella högtider. För att se inspirerande bilder besök vårt Bildgalleri.Konsten att slå in paket är japansk och kallas Hozo eller Tsutsumi
Våra tekniker och tips är många gånger baserade på japanska viktekniker. Där säger man att en inslagning helst ska anpassas till tillfället, mottagaren och vad man slår in. Och att anpassa inslagningar till olika tillfällen är vi i västvärlden bra på ibland, t ex vid jul, dop och bröllop och i vissa fall även anpassar vi inslagningen till mottagaren. 

Men det som är typiskt japanskt är att också anpassa inslagningen till vad man slår in. I Japan har man därför utvecklat olika viktekniker för olika former, och t o m för olika tillfällen! På den här sidan hoppas vi att du hittar inspiration, tips och idéer till dina egna paket.  Vill du lära dig mer är du välkommen att boka en kurs hos oss eller köpa boken Gör Snygga Paket! 
Alla hjärtans Dag tips
Skapa en enkel och personlig hjärtask av spillbitar

Ta två spillbitar av presentpapper el. scrapbook papper (cardstock) och vik dem på mitten. Klipp därefter ut ett halvt siluett hjärta i båda pappren samtidigt. När du sedan viker ut pappren har du två perfekt liksidiga hjärtan. Limma insidan på det ena hjärtat längs hela konturen, fäst ett fint band (se bilden) och lägg därefter i din gåva. Tryck därefter det andra pappershjärtat över det första o över gåvan och kläm fast båda pappren längs konturerna så att de fäster ihop med limmet. "Hjärtat" får nu en "kudd känsla". 
 


Blanda sidenband och rosor

Att dekorera lyxigt på ett paket är lättare än man tror!


 

Julklappar

Paket till kvinnor, flickor etc

Att slå in paket som är typiskt kvinnliga är oftast det som de flesta tycker är lättast. Mycket beroende på att många presentpapper "är rätt feminina" både i mönster och färger.


Paket till män, pojkar etc

Att slå in paket till män och pojkar är jätteroligt. Du kan både använda typiskt "manliga färger" men också använda vikningstekniker som passar män, så som "skjorta med slips", "fluga", "frack och cummerband". Dessutom kan man alltid dekorera med typiskt manliga dekorationer som också associeras till gåvan i sig, och stilen på paketet. För att se exempel på sådana paket, besök vårt Bildgalleri här...

Barnpaket

Att göra paket till barn är är både roligt och kreativt. Dock är det många som tycker att det är inte alls är någon idé att göra  det. Men barn tycker lika mycket om fina paket som alla andra, men vi måste inte slå in dem med ett vixenperspektiv utan anpassa inslagningarna till barnens värld och vad det är som gör dem nyfikna. Mindre barn har egentligen ingen bestämd uppfattning om att presenten alltid måste sitta på insidan. Varför inte låta en del av presenten istället sitta på utsidan? Här kommer lit tips

- ger du bort ett träsvärd, knyt sjörövarhalsduk runt paketet istället för snören
- ger du bort nåt med princess tema, sätt en krona och trollspö utanpå som dekoration
- Vill du ha fiffiga dekorationstips, klicka här

Ett kärlekspaket till Alla Hjärtans Dag


Alla hjärtans dag paket
Nu den 14 feb är det Valentines Day, Alla hjärtans Dag. Ett perfekt tillfälle att ge något fint till den du tycker om.
Svart paket med röda rosor Alla Hjärtans Dag paket hos Surprisehouse

 

 

 

 

 

 

Höstinspiration - giftwrapping goes scrapbooking
Klicka här för att komma in till min blogg så får du tips hur man gör inslagningen.Höstinspirerande paketinslagning Paketet ser du snett ner till höger.

Tävling
Vi vill gärna dela med oss av våra kunders kreativa idéer. Tanken är att vi nu ska börja publicera kunder soch kursdeltagares paket. Vill du dela med dig av ett fint paket och delta i utlottningen av material varje månad så maila in en bild och gärna text hur du gjort. Tänk på att bilden inte får vara för stor. Maila oss senast den 25 i varje månad till annica@surprisehouse.se så kan just du få chansen att få din inslagning publicerad.

Uppdrag vi gjort för andra
Här hittar du lite olika paket som vår personal har gjort till glada och nöjda kunder. Hoppas det kan ge dig lite idéer om vad man kan göra. Vi förekommer ofta i media och försöker här lägga upp länkar i de fall det går.
Byggare Bob paket stilJapansk paketinslagning med solfjäder dubbelfärgat papperJapansk paketinslagning, skjorta

 

Flaskor och väskor (t ex för bokinslagningar)
Bl a 2007 års Julglögg från Blossa i fina inslagningar. Se mer www.blossa.se och www.vinsprit.se .Paketinslagning av flaska Denna teknik lär du dig på steg 1 kursen.
På steg 1 kursen får du lära dig denna fina väskaInslagning av CD som en väska

>