Sve Eng

Jultrender år 2011 : Så klär du din julgran trendigt år 2011

2011-11-23

Hur ska man klä granen i år?
-Trendmässigt ser vi att "naturliga granar" är det som folk vill ha - man vill ha naturkänsla i sin julinredning, allt från färska blommor, kransar till riktig gran, förklarar Annica Thorberg. Det är dekorationerna som sätter "trenderna". Idag kan man få en plastgran som man knappt kan skilja från en riktig, utom på priset och doften förstås. Den allra lyxigaste plastgranen kan kosta upp till 5 000 kr. Att granen är liten är också viktigt för fler och fler så den inte tar för stor plats i hemmet. Varför inte låta var och en i familjen dekorera sin egen lilla julgran och placera i olika rum!

Amerikansk glittrig julgran är barnens favorit
Annica Thorbergs bästa tips är att hålla en viss linje när man klär granen. Antingen färgmässigt eller stilmässigt. Till exempel kan man göra en väldigt amerikansk "Disney-julgran" med mycket rött, vitt, blått och guld och där allt skiner och blinkar. Om inte annat brukar den bli barnens favoritgran.

Personal Chritmas Decorater "ny affärsidé"
- Att liksom folk i USA ha en personlig julgransdekoratör, börjar efterfrågas - eftersom allt fler vill att granen ska vara en statussymbol och självklart matcha övrig inredning i hemmet. Vi på Surprisehouse får fler och fler förfrågningar varje år om vi inte kan dekorera privatgranar, berättar Annica Thorberg

Många olika julpyntsstilar men använd en och samma
- Julgranspyntet finns i dag i många olika stilar men några utmärker sig i år, metallic/isigt/silvrigt, vintage/hemslöjd, eco/natur , säger Annica Thorberg. Den häftigaste julkulan hittade jag i år i Bryssel. Det är ett jätte ekollon i rökigt glas, cirka 20 cm lång. Den är min absoluta favorit. Jag hittade även en läcker julkula som är formad som en kotte av blåglittriga metalltrådar, helt enkelt natur och metallic i en härlig kombination. Att skapa egna personliga julkulor med äldre kulor som bas är på stark frammarsch!

Annica Thorbergs "inne- och utelista" för att dekorera julgranar:

INNE
* Julgranskulor i transparant glas
* Bronserade julkulor i brunt eller metalliska
* Girly kulor, väskor, skor, cupcakes
* Isiga gnistrande former, istappar, snöbollar, kottar
* Bokmärkesmotiv, vintage
* Naturliga julkulor, riktiga kottar, halm
* Vintage, gammalt pynt från 20 - 70 tal
* Disney jul, starka färger, mycket som hänger, metallgirlanger
* Bordsgran perfekt för den som har trångt hemma
* Ekologiska material, naturlig stil/återanvänt material
* Dekorationer med fåglar, halmkärvar, talgbollar etc.

UTE
* Enfärgade metallic kulor av plast
* Toppstjärnor/spiror i metall likt ryska lökkupoler
* Färdig sammetsrosetter
* Flaggor
* Matt metallic och "flox" mönstrat
* Vita, svarta och rosa plastgranar

>