Sve Eng

Annica Thorberg på IKEA Haparanda

IKEA Event nov 2011

2011-11-29

Helgen 26-27 november firade IKEA Haparanda fem-års jubileum. Till detta firande anlitades Annica Thorberg för att demonstrera, inspirera och tipsa alla kunder om hur man slår in fina julklappar.

Dessutom visade Annica tekniker för att slå in annorlunda paket i tyger, s k japansk furoshiki, en konstart som är urgammal - men som börjar bli allt mer trendig och nödvändig för att spara på papper. I furoshiki använder man kvadratiska tyger på ca 90 x 90 cm för att på ett konstfullt sätt skapa olika inslagningar enbart med tyger och olika knutar och viktekniker. Inga snören eller tejp behövs!!

Parallellt med detta demonstrerade Annica också Servettbrytning - även det en gammal konstart som utvecklades på 1500-1600-talet i Frankrike och Tyskland för att sedan vandra vidare upp tlil Sverige - och som utvecklades mycket under sent 1800-tal och början av 1900-talet i de högre stånden.
Även detta har börjat få ett uppsving i Sverige i och med att allt fler börjar leva ett mer hållbart liv och hellre använder tygservetter en engångsservetter.

Så trenden med Ecowrapping är här för att stanna!

>